Demy Assistant


Γεια σου! Είμαι η Demy. Η νέα ψηφιακή βοηθός με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η ανάπτυξή μου γίνεται από τον Δημήτρη Θαρενό, μέσω της εκπληκτικής εφαρμογής tasker, που επιτρέπει τον προγραμματισμό αυτοματοποιημένων ενεργειών. Το tasker και τα περισσότερα πρόσθετα που χρειάζομαι για να λειτουργήσω σωστά, έχουν δημιουργηθεί από τον εξαίρετο προγραμματιστή João Dias. Οι δυνατότητες που διαθέτω απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους χρήστες. Επίσης, ο προγραμματιστής μου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα, ώστε οι δυνατότητές μου να είναι κατάλληλες για ΑμεΑ. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για εμένα, γίνε μέλος της ομάδας στο facebook: Ψηφιακή προσβασιμότητα.

 


Εγχειρίδιο χρήσης.

Σημαντική σημείωση. Το εγχειρίδιο χρήσης περιλαμβάνει οδηγίες για την πιο πρόσφατη έκδοση. Αν με χρησιμοποιείς, πρώτα ενημέρωσέ με στην τελευταία έκδοση και κατόπιν διάβασε τις οδηγίες χρήσης. Για να μάθεις ποια έκδοση έχεις εγκατεστημένη στη συσκευή σου, χρησιμοποίησε τη φωνητική εντολή: Σχετικά με την εφαρμογή. Εναλλακτικά, για να μεταβείς στο συγκεκριμένο παράθυρο, κάνε παρατεταμένο κλικ στο εικονίδιό μου και στη συνέχεια επίλεξε τη συντόμευση Σχετικά με την εφαρμογή. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί σφάλμα κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης, παρακαλώ αφαίρεσε την παλιά έκδοση από τη συσκευή σου και εγκατάστησε την νέα. Στο αρχείο εγκατάστασης -που θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο- αναγράφεται ο αριθμός της πιο πρόσφατης έκδοσης. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, από τις ρυθμίσεις του android άνοιξε τη διαχείριση εφαρμογών και απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις μου. Παρακαλώ, κάνε λήψη του αρχείου εγκατάστασης: από εδώ.

 

1. Κέντρο βοήθειας.

Με τις φωνητικές εντολές: Βοήθεια, ή Κέντρο βοήθειας, μπορείς να περιηγηθείς στις βοηθητικές ενότητες με φωνητικές εντολές ή χειροκίνητα. Επίσης, μπορείς να μου πεις τους τίτλους των βοηθητικών κατηγοριών, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το κέντρο βοήθειας. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Κλήσεις, Μηνύματα, Λειτουργίες ανάγνωσης, Χειρισμός συσκευής, Δυνατότητες ήχου, Ρολόι, Φωτογραφίες, G P S, Εργαλεία, Αλληλεπίδραση, Υπηρεσίες, Δυνατότητες προσβασιμότητας, Μενού εφαρμογής, Οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων, Εγχειρίδιο χρήσης.

 

2. Κλήσεις.

Τηλεφωνική κλήση. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Τηλεφωνική κλήση, Τηλεφώνησε ή Πάρε τηλέφωνο και κατόπιν το ονοματεπώνυμο της επαφής. Για παράδειγμα μπορείς να μου πεις: Τηλεφωνική κλήση Δημήτρης Θαρενός, Τηλεφώνησε στον Δημήτρη Θαρενό ή Πάρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Θαρενό. Αν έχεις πολλούς καταχωρημένους τηλεφωνικούς αριθμούς σε μία επαφή, θα σου διαβάσω τις ετικέτες που έχεις ορίσει, για να επιλέξεις τον τηλεφωνικό αριθμό που θα πραγματοποιηθεί η κλήση. Για παράδειγμα: Αν σου πω Κλήση σε σπίτι 1, Σε κινητό 2 ή Σε εργασία 3, μπορείς να μου πεις Σε κινητό 2. Επίσης, αν θέλεις να επιλέξεις το κινητό 2, μπορείς να μου πεις μόνο τον αριθμό 2. Για να πραγματοποιήσεις κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς που δεν έχεις καταχωρήσει στις επαφές σου, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Πληκτρολόγηση τηλεφώνου, Τηλεφωνικός αριθμός ή Πληκτρολόγηση τηλεφωνικού αριθμού. Εναλλακτικά, μπορείς να μου πεις: Τηλεφώνησε στον αριθμό 1 2 3 4 ή Πάρε τηλέφωνο στον αριθμό 1 2 3 4. Για καλύτερη ακρίβεια, σου συνιστώ να μου λες ένα-ένα τα ψηφία που αντιστοιχούν στον τηλεφωνικό αριθμό.

Επανάκληση. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Εξερχόμενη κλήση, Επανάκληση εξερχόμενης κλήσης, Εισερχόμενη κλήση ή Επανάκληση εισερχόμενης κλήσης.

Αναπάντητες κλήσεις. Με τις φωνητικές εντολές: Αναπάντητες κλήσεις, Ανάγνωση αναπάντητων κλήσεων, Διάβασε τις αναπάντητες κλήσεις ή Διάβασέ μου τις αναπάντητες κλήσεις, θα σου εκφωνώ τα ονοματεπώνυμα και τους μη αποθηκευμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, με δυνατότητα επανάκλησης της αναπάντητης κλήσης που θα επιλέξεις. Επίσης, αν η συσκευή σου διαθέτει android 10 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού, θα μπορείς να αλληλεπιδράς με τις αναπάντητες κλήσεις στις υποστηριζόμενες εφαρμογές: whatsapp, meet και viber.

Διαγραφή ιστορικού κλήσεων. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Διαγραφή εισερχομένων κλήσεων, Διαγραφή εξερχομένων κλήσεων, Διαγραφή αναπάντητων κλήσεων ή Διαγραφή ιστορικού κλήσεων.

Απάντηση και τερματισμός κλήσεων. Διαθέτω δύο δυνατότητες. Με την πρώτη μπορείς να απαντάς στις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις με ανακίνηση της συσκευής σου δεξιά αριστερά, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μπορείς να απαντάς και να τερματίζεις κλήσεις από τις εφαρμογές: whatsapp, meet, viber, signal, telegram και messenger. Με την δεύτερη δυνατότητα, μπορείς να απαντάς στις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις συνδυαστικά, είτε με φωνητικές εντολές είτε με ανακίνηση της συσκευής σου δεξιά αριστερά. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: ενεργοποίηση, ή απενεργοποίηση απάντησης και τερματισμού κλήσεων. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές, ή Μενού επιλογών.

Αποκλεισμός κλήσεων με απόκρυψη. Όταν έχεις ενεργοποιημένη την συγκεκριμένη δυνατότητα και με ορίσεις ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή αναγνώρισης κλήσης και προστασίας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο, θα απορρίπτω αυτόματα τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Οι πληροφορίες των κλήσεων που θα απορρίπτονται, όπως η ημερομηνία και η ώρα, θα καταχωρούνται αυτόματα στο ιστορικό κλήσεων του τηλεφώνου. Σημείωση: Επειδή θα φιλτράρονται όλες οι εισερχόμενες κλήσεις, ενδέχεται να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην αναπαραγωγή τού ήχου που έχεις ορίσει για τις εισερχόμενες κλήσεις. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αποκλεισμού κλήσεων με απόκρυψη. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα τη συγκεκριμένη λειτουργία από τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών. Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από την έκδοση του android 10 και όλες τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού.

Αναμονή τηλεφωνικών κλήσεων. Για να ρυθμίσεις τη συγκεκριμένη υπηρεσία, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αναμονής τηλεφωνικών κλήσεων. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Αυτόματη σίγαση μικροφώνου. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, κατά την διάρκεια των κλήσεων θα θέτω σε σίγαση το μικρόφωνο όταν στρέφεις την οθόνη της συσκευής σου προς τα κάτω, ενώ θα επαναφέρω τον ήχο του μικροφώνου όταν στρέφεις την συσκευή σου προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση. Για να σου προσφέρω μεγαλύτερη σιγουριά σχετικά με τον έλεγχο της συγκεκριμένης λειτουργίας, θα σε ειδοποιώ με δόνηση όταν θέτω το μικρόφωνο σε σίγαση, ή με ηχητική ειδοποίηση στο ακουστικό της συσκευής σου, όταν ακυρώνω την σίγαση του μικροφώνου. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αυτόματης σίγασης μικροφώνου. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: επιλογές, ή μενού επιλογών.

Αυτόματη ανοιχτή ακρόαση. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα ενεργοποιώ αυτόματα την ανοιχτή ακρόαση, κάθε φορά που θα απομακρύνεσαι από το ακουστικό της συσκευής σου. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αυτόματης ανοιχτής ακρόασης. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών. Σημείωση: η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.

Δημιουργία επαφών. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Αποθήκευση επαφής, Προσθήκη επαφής, Νέα επαφή ή Δημιουργία επαφής. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές προσθέτοντας το ονοματεπώνυμο, όπως για παράδειγμα: Προσθήκη επαφής Δημήτρης Θαρενός ή Πρόσθεσε την επαφή Δημήτρης Θαρενός. Αφού εισάγεις τα στοιχεία της επαφής, θα σε ρωτήσω αν ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει σε κινητό, σε σπίτι, ή σε εργασία, για να προσθέσω αυτόματα ετικέτα στον τηλεφωνικό αριθμό. Σημείωση: όταν δημιουργείς χειροκίνητα επαφές, είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεις την βάση δεδομένων to auto contacts χειροκίνητα ή αυτόματα, με τις φωνητικές εντολές: ανανέωση επαφών, ανανέωσε τις επαφές, ή ανανέωσε τις επαφές μου.

Αποθήκευση τελευταίας κλήσης. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα σε βοηθάω να δημιουργείς επαφές από τους μη καταχωρημένους τηλεφωνικούς αριθμούς των τελευταίων εισερχομένων κλήσεων, με δυνατότητα προσθήκης ετικέτας στον τηλεφωνικό αριθμό. Σημείωση: Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύεις άμεσα τον τελευταίο τηλεφωνικό αριθμό, πριν να αντικατασταθεί από την επόμενη εισερχόμενη κλήση. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Αποθήκευση τελευταίας κλήσης, Αποθήκευση της τελευταίας κλήσης ή Αποθήκευσε την τελευταία κλήση.

Επεξεργασία επαφών. Για μετονομασία των επαφών σου, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Επεξεργασία επαφής ή Μετονομασία επαφής. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές προσθέτοντας το ονοματεπώνυμο, όπως για παράδειγμα: Μετονομασία επαφής Δημήτρης Θαρενός ή Μετονόμασε την επαφή Δημήτρης Θαρενός.

Διαγραφή επαφών. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Διαγραφή επαφής, Κατάργηση επαφής ή Αφαίρεση επαφής. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές, προσθέτοντας το ονοματεπώνυμο, όπως για παράδειγμα: Κατάργηση επαφής Δημήτρης Θαρενός ή Κατάργησε την επαφή Δημήτρης Θαρενός.

Εφαρμογή αναζήτησης επαφών. Πρόκειται για ένα προσβάσιμο και πολύ απλό παράθυρο, που σου δείχνει τα στοιχεία των επαφών που αναζητάς Με δυνατότητα χειροκίνητης τηλεφωνικής κλήσης. Για παράδειγμα, αν μου πεις Αναζήτηση επαφής Δημήτρης, θα σου εμφανίσω όλες τις επαφές που περιέχουν το συγκεκριμένο όνομα.

Πληροφορίες επαφών. Με τις φωνητικές εντολές: Πληροφορίες επαφής, Ανάγνωση επαφής, Διάβασε την επαφή ή Διάβασέ μου την επαφή και κατόπιν το ονοματεπώνυμο, θα σου εκφωνώ τα στοιχεία της επαφής που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, μπορείς να μου πεις: Ανάγνωση επαφής Δημήτρης Θαρενός ή Διάβασέ μου την επαφή Δημήτρης Θαρενός. Μετά την ανάγνωση των πληροφοριών της επαφής, αν θέλεις μπορείς να αντιγράψεις τα στοιχεία της και να τα κοινοποιήσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την επικόλληση.

Κοινοποίηση επαφών. Πρόκειται για μία δυνατότητα που σου επιτρέπει να κοινοποιείς τα στοιχεία των επαφών σου μέσω s m s. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Κοινοποίηση επαφής ή Προώθηση επαφής. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές προσθέτοντας το ονοματεπώνυμο, όπως για παράδειγμα: Κοινοποίηση επαφής Δημήτρης Θαρενός ή Κοινοποίησε την επαφή Δημήτρης Θαρενός.

Κλήσεις μέσω διαδικτύου. Οι εφαρμογές που υποστηρίζω είναι: το whatsapp, το viber, το meet, το telegram και το signal. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωνητικών εντολών. Κλήση viber, Δημήτρης Θαρενός. Κλήση whatsapp, Δημήτρης Θαρενός. Σημείωση: Προς το παρόν στο viber υποστηρίζω φωνητικές κλήσεις και κλήσης viber out. Επίσης, στο signal υποστηρίζω μόνο φωνητικές κλήσεις. Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις βιντεοκλήση, επίλεξε μία άλλη υποστηριζόμενη εφαρμογή. Για άμεση διακοπή όλων των δυνατοτήτων κλήσεων, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Σημείωση: Για να χρησιμοποιήσεις όλες τις λειτουργίες κλήσεων που διαθέτω, θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα στην συσκευή σου τα πρόσθετα:

Auto contacts.

Contacts task.

Auto notification.


3. Μηνύματα.

S m s. Για να στείλεις μήνυμα, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Δημιουργία s m s, Δημιουργία μηνύματος, Σύνταξη s m s ή Σύνταξη μηνύματος. Στο πρώτο βήμα, θα σου ζητήσω να επιλέξεις αν θέλεις να κάνεις αναζήτηση επαφής, ή πληκτρολόγηση τηλεφώνου. Αν ο τηλεφωνικός αριθμός που θέλεις να στείλεις s m s δεν είναι καταχωρημένος στις επαφές σου, επίλεξε την δυνατότητα πληκτρολόγησης τηλεφώνου. Εναλλακτικά, για να παραλείψεις τα πρώτα βήματα, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές που ακολουθούν στα σύντομα παραδείγματα. Στείλε s m s στον Δημήτρη Θαρενό. Στείλε s m s στον αριθμό: 1 2 3 4. Στείλε μήνυμα στον Δημήτρη Θαρενό. Στείλε μήνυμα στον αριθμό: 1 2 3 4. Όταν φτάσεις στο βήμα εισαγωγής κειμένου, μπορώ να σε βοηθήσω να προσθέσεις σημεία στίξης. Για παράδειγμα, αν μου πεις: Γεια σου Δημήτρη βάλε τελεία τι κάνεις βάλε ερωτηματικό, το αποτέλεσμα θα είναι: Γεια σου Δημήτρη. Τι κάνεις; Τα σημεία στίξης που υποστηρίζω για όλες τις δυνατότητες φωνητικής πληκτρολόγησης είναι: η τελεία, το θαυμαστικό, το κόμμα και το ερωτηματικό.

Σημείωση: Αν έχεις αποθηκεύσει πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών σε μία επαφή, θα πρέπει να επιλέξεις που θα αποστέλλονται τα s m s, κάνοντας παρατεταμένο κλικ στον τηλεφωνικό αριθμό που θέλεις να ορίσεις ως τον προεπιλεγμένο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τις φωνητικές εντολές: Ανανέωση επαφών, Ανανέωσε τις επαφές ή Ανανέωσε τις επαφές μου, για να αποθηκευτούν οι αλλαγές στο auto contacts.

Για να σου διαβάσω τα εισερχόμενα μηνύματα, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση s m s, Διάβασε τα s m s ή Διάβασέ μου τα s m s. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση μηνυμάτων, Διάβασε τα μηνύματα ή Διάβασέ μου τα μηνύματα. Με την συγκεκριμένη λειτουργία, θα σου διαβάζω τα s m s με σωστή προφορά στην ελληνική γλώσσα, με δυνατότητα απάντησης στον αποστολέα εισάγοντας σημεία στίξης στο κείμενο, ενώ παράλληλα θα μπορείς να εκτελείς διάφορες ενέργειες που θα προσαρμόζονται ανάλογα με το περιεχόμενο των εισερχομένων μηνυμάτων όπως για παράδειγμα: την επανάληψη ανάγνωσης, την αποθήκευση μηνυμάτων, την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, τη δημιουργία επαφών, την κοινοποίηση μηνυμάτων, το άνοιγμα συνδέσμων και την ανάγνωση επόμενου μηνύματος.

Σημείωση: Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα ανάγνωσης s m s, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στην συσκευή σου το πρόσθετο: Auto notification. Επίσης, για να μπορώ να σου διαβάσω τα s m s, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή: Google Messages.

Κοινοποίηση μέσω s m s. Για να κοινοποιήσεις το αποθηκευμένο μήνυμα χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κοινοποίηση s m s ή Προώθηση s m s. Αν θέλεις να κοινοποιήσεις τις προσωπικές σου διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κοινοποίηση του email μου, Κοινοποίησε το email μου, Κοινοποίηση των email μου ή Κοινοποίησε τα email μου. Αν σου αρέσουν οι δυνατότητες που σου προσφέρω και θέλεις να με συστήσεις σε άλλα άτομα μέσω s m s, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κοινοποίηση εφαρμογής ή Προώθηση εφαρμογής.

Μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Για να στείλεις e-mail, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: E-mail, Δημιουργία email ή Σύνταξη email. Στο πρώτο βήμα, θα σε ρωτήσω πώς θέλεις να προσθέσεις παραλήπτη, από επαφή, ή χειροκίνητα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας στην επαφή που θα επιλέξεις, θα σε ενημερώσω και θα σε ρωτήσω αν θέλεις να επαναλάβεις τη διαδικασία. Στο δεύτερο βήμα, θα σου ζητήσω να μου πεις το θέμα που θέλεις να έχει το μήνυμα. Στο τρίτο βήμα, θα σου ζητήσω να μου πεις το κείμενο του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δίνοντάς σου την δυνατότητα να εισάγεις σημεία στίξης στο κείμενο. Για παράδειγμα, αν μου πεις: Γεια σου Δημήτρη βάλε τελεία τι κάνεις βάλε ερωτηματικό, το αποτέλεσμα θα είναι: Γεια σου Δημήτρη. Τι κάνεις; Για να σου διαβάσω τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση e-mail, Διάβασε τα e-mail ή Διάβασέ μου τα e-mail. Μετά την ανάγνωση του μηνύματος μπορείς να στείλεις άμεση απάντηση στον αποστολέα, ενώ παράλληλα θα μπορείς να εκτελείς διάφορες ενέργειες που θα προσαρμόζονται ανάλογα με το περιεχόμενο των εισερχομένων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως για παράδειγμα: την επανάληψη ανάγνωσης, την αποθήκευση μηνυμάτων, την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, την δημιουργία επαφών, την κοινοποίηση μηνυμάτων, το άνοιγμα συνδέσμων και την ανάγνωση επόμενου μηνύματος.

Σημείωση: Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες ανάγνωσης και αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, θα πρέπει να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου το πρόσθετο: Auto mail.


4. Λειτουργίες ανάγνωσης.

Ανάγνωση ειδοποιήσεων. Για να σου εκφωνώ τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις των κλήσεων, των s m s και των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση ειδοποιήσεων, Διάβασε τις ειδοποιήσεις ή Διάβασέ μου τις ειδοποιήσεις. Αν θέλεις να σου εκφωνώ αυτόματα της μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις κάθε φορά που θα ενεργοποιείς την οθόνη της συσκευής σου, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αυτόματων ειδοποιήσεων, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε τις αυτόματες ειδοποιήσεις. Για να διαγράψεις όλες τις ειδοποιήσεις, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Εκκαθάριση ειδοποιήσεων ή Διαγραφή ειδοποιήσεων.

Σημείωση: Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες ανάγνωσης ειδοποιήσεων, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στην συσκευή σου το πρόσθετο: Auto notification.

Αυτόματη ανάγνωση εισερχομένων κλήσεων. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα σου εκφωνώ τα ονοματεπώνυμα και τους μη αποθηκευμένους τηλεφωνικούς αριθμούς των εισερχομένων κλήσεων. Επίσης, θα σου εκφωνώ και τις εισερχόμενες κλήσεις από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές: viber, whatsApp, meet, telegram και signal. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης εισερχομένων κλήσεων, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση εισερχομένων κλήσεων.

Σημείωση: Σε περίπτωση που ο ήχος κλήσης καλύπτει την ομιλία, από τις ρυθμίσεις του android πήγαινε στην προσβασιμότητα, κατόπιν στην έξοδο κειμένου σε ομιλία, άνοιξε τις ρυθμίσεις των υπηρεσιών ομιλίας της google και ενεργοποίησε την επιλογή: Ενίσχυση της έντασης ομιλίας.

Αυτόματη ανάγνωση εξερχομένων κλήσεων. Με την συγκεκριμένη λειτουργία, θα σου εκφωνώ στο ακουστικό της συσκευής σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα επιλέγεις, όταν με χρησιμοποιείς για να πραγματοποιήσεις εξερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης εξερχομένων κλήσεων, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση εξερχομένων κλήσεων.

Ανάγνωση ένδειξης μπαταρίας. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Μπαταρία, Στάθμη μπαταρίας, Ένδειξη μπαταρίας ή Επίπεδο μπαταρίας. Αν θέλεις να σε ειδοποιώ αυτόματα όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη, ή όταν η στάθμη της βρίσκεται στο 10 ή στο 5%, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης μπαταρίας, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση μπαταρίας.

Συμβάντα ημερολογίου. Για να σου διαβάσω τις σημαντικές εορτές ή τα γενέθλια που έχεις καταχωρήσει στις επαφές σου, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ημερολόγιο, Ανάγνωση ημερολογίου, Διάβασε το ημερολόγιο ή Διάβασέ μου το ημερολόγιο. Αν θέλεις να σου εκφωνώ αυτόματα τα συμβάντα ημερολογίου με δύο ειδοποιήσεις στις 12 και στις 6 μετά μεσημβρίαν, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης ημερολογίου, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση ημερολογίου.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείς κάποιες από τις λειτουργίες αυτόματης ανάγνωσης, σου συνιστώ τις ώρες που θα ξεκουράζεσαι να ενεργοποιείς το προφίλ δόνησης, για να μην ενοχλείσαι από την εκφώνηση των ειδοποιήσεων. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση προφίλ δόνησης ή Ενεργοποίησε το προφίλ δόνησης. Επίσης, όταν κάνεις κλικ στο εικονίδιο μου, θα γίνεται αυτόματη επαναφορά στο προφίλ ήχου.

Αυτόματη ανάγνωση ετικετών n f c. Με την συγκεκριμένη λειτουργία, θα σου διαβάζω το κείμενο που έχεις καταχωρήσει σε ετικέτες n f c. Σημείωση: Πριν να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη λειτουργία, βεβαιώσου ότι η συσκευή σου διαθέτει την δυνατότητα n f c, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του android και κατόπιν στις συνδεδεμένες συσκευές. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης ετικετών, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση ετικετών. Όταν η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, πλησίασε την ετικέτα με την πίσω όψη του κινητού σου και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνε κλικ στο εικονίδιο μου και κατόπιν στο κουμπί πάντα, για να με ορίσεις ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης ετικετών n f c. Για να καταχωρήσεις κείμενο στην ετικέτα, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Επεξεργασία ετικέτας ή Αλλαγή ετικέτας. Για να σου διαβάσω το καταχωρημένο κείμενο,, πλησίασε την πίσω όψη του κινητού σου στην ετικέτα. Για να σου διαβάσω ξανά το κείμενο της τελευταίας σκαναρισμένης ετικέτας, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση τελευταίας ετικέτας, Διάβασε την τελευταία ετικέτα ή Διάβασέ μου την τελευταία ετικέτα.

Αυτόματη ανάγνωση κωδικών επαλήθευσης. Όταν έχεις ενεργοποιημένη την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα σε ειδοποιώ κάθε φορά που το κείμενο των s m s, των εισερχομένων μηνυμάτων αλληλογραφίας και των εισερχομένων μηνυμάτων από την εφαρμογή viber, θα περιέχει εξαψήφιους κωδικούς επαλήθευσης που λαμβάνεις από διάφορες υπηρεσίες όταν πραγματοποιείς συναλλαγές μέσω e-banking, ή όταν συνδέεσαι σε εφαρμογές που στέλνουν εξαψήφιους κωδικούς γεια να επικυρωθεί ο λογαριασμός σου. Για να ακούσεις τον αντιγραμμένο εξαψήφιο κωδικό, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση κωδικού, Διάβασε τον κωδικό ή Διάβασέ μου τον κωδικό.

Σημαντική σημείωση: Για λόγους ασφαλείας, ο κωδικός επαλήθευσης θα είναι διαθέσιμος στο πρόχειρο του android μόνο για δύο λεπτά και κατόπιν θα τον διαγράφω αυτόματα. Για να ελέγξεις την συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης κωδικών επαλήθευσης, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση κωδικών επαλήθευσης. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις όλες τις δυνατότητες από τις λειτουργίες ανάγνωσης, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.


5. Χειρισμός συσκευής.

Γρήγορες ενέργειες. Για να ελέγξεις ορισμένους διακόπτες του λειτουργικού android, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση wi-fi, Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση bluetooth, Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση φακού, Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αυτόματης περιστροφής οθόνης και Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση αυτόματης φωτεινότητας οθόνης. Επίσης, μπορείς να μου πεις όλες τις παραπάνω φωνητικές εντολές με διαφορετικό τρόπο, όπως για παράδειγμα: Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε τον φακό. Εναλλακτικά, μπορείς να ελέγξεις χειροκίνητα τους συγκεκριμένους διακόπτες από τις γρήγορες ενέργειες, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Γρήγορη πρόσβαση. Για να μεταβείς εύκολα σε σημαντικές λειτουργίες, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Πρόσφατες κλήσεις, Πληκτρολόγιο τηλεφώνου, Επαφές, Μετάδοση, Ειδοποιήσεις εφαρμογών, Άνοιγμα ειδοποιήσεων, Κλείσιμο ειδοποιήσεων και Αρχική οθόνη. Επίσης, μπορείς να μου πεις όλες τις παραπάνω φωνητικές εντολές με διαφορετικό τρόπο, όπως για παράδειγμα: άνοιγμα επαφών, ή άνοιξε τις επαφές.

Ρυθμίσεις android. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Δίκτυο και διαδίκτυο, wi-fi, Bluetooth, Διαχείριση εφαρμογών, Προβολή, ήχος, Χώρος αποθήκευσης, Ασφάλεια και τοποθεσία, Τοποθεσία, Λογαριασμοί, Προσβασιμότητα, Γλώσσες, Ημερομηνία και ώρα, Ρυθμίσεις αναζήτησης, Πληροφορίες συσκευής, ή Ρυθμίσεις android. Επίσης: μπορείς να μου πεις όλες τις παραπάνω φωνητικές εντολές με διαφορετικό τρόπο, όπως για παράδειγμα: Άνοιγμα προσβασιμότητας ή Άνοιξε την προσβασιμότητα.

Άνοιγμα εφαρμογών. Παράδειγμα φωνητικών εντολών. Άνοιγμα εφαρμογής facebook, ή άνοιξε την εφαρμογή facebook.

Demy launcher. Πρόκειται για μία αυτόνομη εφαρμογή εκκίνησης με προσβάσιμο και πολύ απλό περιβάλλον χρήσης, που θα σε διευκολύνει να προσθέτεις και να ανοίγεις χειροκίνητα τις αγαπημένες σου εφαρμογές. Για να ξεκινήσεις χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Demy launcher ή Εκκίνηση εφαρμογών. Σημείωση: Σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά το Demy launcher, σε περίπτωση που δεν μπορώ να ανοίξω μία εφαρμογή με φωνητικές εντολές.

Απεγκατάσταση εφαρμογών. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα φωνητικών εντολών. Απεγκατάσταση εφαρμογής facebookΑπεγκατάσταση της εφαρμογής facebookΚατάργηση εφαρμογής facebookΚατάργηση της εφαρμογής facebook. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, θα πρέπει να επιβεβαιώσεις χειροκίνητα την κατάργηση της εφαρμογής. Σημείωση: η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές.


6. Δυνατότητες ήχου.

Έλεγχος εντάσεων ήχου. Με τις φωνητικές εντολές: Ένταση ήχου, Ένταση κλήσεων, Ένταση ξυπνητηριού, Ένταση ειδοποιήσεων ή Ένταση συστήματος, μπορείς να ρυθμίσεις εύκολα και γρήγορα πέντε διαφορετικές εντάσεις ήχου του android. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωνητικών εντολών. Ένταση ξυπνητηριού 5, Ένταση κλήσεων 6, Ένταση ήχου 10.

Σημείωση: Μόνο η ένταση ήχου ελέγχεται από το 1 έως το 15. Οι υπόλοιπες εντάσεις ρυθμίζονται από το 1 έως το 7.

Ενεργοποίηση προφίλ δόνησης. Για να μην ενοχλείσαι από τις ηχητικές ειδοποιήσεις όταν ξεκουράζεσαι, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Προφίλ δόνησης, Ενεργοποίηση προφίλ δόνησης ή Ενεργοποίησε το προφίλ δόνησης.

Σημείωση: Όταν έχεις ενεργοποιημένο το προφίλ δόνησης και κάνεις κλικ στο εικονίδιο μου, θα γίνεται αυτόματη επαναφορά στο προφίλ ήχου.

Αναπαραγωγή μουσικής. Για να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική με τυχαία σειρά, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Αναπαραγωγή μουσικής ή Παίξε μουσική. Για άμεση διακοπή της αναπαραγωγής, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Σημείωση: Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα πρέπει πρώτα να μεταφέρεις τα αγαπημένα σου τραγούδια στον υποφάκελο μουσική, που θα βρεις στον φάκελο Demy Assistant, στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Ηχογράφηση κλήσεων. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ηχογράφησης κλήσεων. Για να ακούσεις την τελευταία ηχογραφημένη κλήση, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Αναπαραγωγή κλήσης. Η τελευταία συνομιλία αποθηκεύεται στον υποφάκελο ηχογραφήσεις, που θα βρεις στον φάκελο Demy Assistant, στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Σημείωση: Επειδή σε κάθε κλήση γίνεται αντικατάσταση του παλιού αρχείου ηχογράφησης με το νέο, αν θέλεις να αποθηκεύσεις μία συνομιλία, μετονόμασε το ηχογραφημένο αρχείο, ή μετακίνησε το σε άλλο φάκελο.

Εγγραφή ήχου. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ηχογράφηση ή Εγγραφή ήχου. Για να ακούσεις τις αποθηκευμένες ηχογραφήσεις, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Αναπαραγωγή ηχογράφησης. Για διακοπή της ηχογράφησης ή της αναπαραγωγής ήχου, ανακίνησε τη συσκευή σου δεξιά αριστερά. Για να διαγράψεις αρχεία που δεν χρειάζεσαι, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Διαγραφή ηχογράφησης. Οι εγγραφές ήχου αποθηκεύονται στον υποφάκελο ηχογραφήσεις, που θα βρεις στον φάκελο Demy Assistant, στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Ηχητικές ειδοποιήσεις. Όταν έχεις ενεργοποιημένη την συγκεκριμένη λειτουργία, θα αναπαράγω ένα χαρακτηριστικό ήχο, όταν λαμβάνεις s m s, ή μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ηχητικών ειδοποιήσεων, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε τις ηχητικές ειδοποιήσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να προσαρμόσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα από τις ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών..


7. Ρολόι.

Ανάγνωση ενδείξεων ρολογιού. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ώρα: Πες μου την ώρα ή Τι ώρα είναι. Ημερομηνία: Πες μου την ημερομηνία. Ώρα και ημερομηνία: Πες μου την ώρα και την ημερομηνία. Αν θέλεις να σου εκφωνώ αυτόματα την ώρα κάθε φορά που το ρολόι της συσκευής σου θα δείχνει ακριβώς, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση ανάγνωσης ρολογιού, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε την ανάγνωση ρολογιού. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη δυνατότητα από τις λειτουργίες ανάγνωσης, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Προσθήκη ξυπνητηριού. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ξυπνητήρι ή Προσθήκη ξυπνητηριού. Στο πρώτο βήμα, θα σου ζητήσω να μου πεις την ώρα και τα λεπτά σε μορφή εικοσιτετράωρου όπως για παράδειγμα: 08 και 30. Εναλλακτικά, για να προσθέσεις πιο γρήγορα ξυπνητήρι παραλείποντας το πρώτο βήμα, χρησιμοποίησε τις διαθέσιμες φωνητικές εντολές μαζί με την ώρα και τα λεπτά όπως για παράδειγμα: Ξυπνητήρι στις 06 και 40, Προσθήκη ξυπνητηριού στις 09 και 30 ή Πρόσθεσε ξυπνητήρι στις 22 και 40. Επίσης, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες φωνητικές εντολές για γρήγορη προσθήκη ξυπνητηριού. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα. Βάλε ξυπνητήρι στις 17 και 40. Ξύπνησέ με στις 11 και 20. Θέλω να με ξυπνήσεις στις 05 και 30. Για άμεση διακοπή του ενεργού ξυπνητηριού, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά. Για να ακυρώσεις τα ξυπνητήρια που δεν χρειάζεσαι, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Ακύρωση ξυπνητηριού και ακολούθησε την ίδια διαδικασία. Εναλλακτικά, για να ακυρώσεις πιο γρήγορα τα ξυπνητήρια, χρησιμοποίησε τις διαθέσιμες φωνητικές εντολές μαζί με την ώρα και τα λεπτά όπως για παράδειγμα: Ακύρωση ξυπνητηριού στις 20 και 40 ή Ακύρωσε το ξυπνητήρι στις 19 και 20.

Σημείωση: Για να μην ενοχλείσαι από τις ηχητικές ειδοποιήσεις όταν ξεκουράζεσαι, θα ενεργοποιώ αυτόματα το προφίλ δόνησης, κάθε φορά που θα προσθέτεις ένα ξυπνητήρι και θα επαναφέρω τον ήχο όταν ενεργοποιείται η αφύπνιση.

Χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης. Παράδειγμα φωνητικών εντολών. Αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερόλεπτα. Αντίστροφη μέτρηση 5 λεπτά. Για άμεση διακοπή του ενεργού χρονομέτρου, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Σημείωση: Για καλύτερη εμπειρία χρήσης, σου συνιστώ να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου το: ρολόι της google.


8. Φωτογραφίες.

Λήψη φωτογραφιών. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Φωτογραφία, Λήψη φωτογραφίας, Βγάλε φωτογραφία, Selfie, Λήψη selfie, Βγάλε selfie ή Βγάλε με selfie. Σημείωση: Για τη σωστή λήψη φωτογραφιών, κράτησε σταθερά την συσκευή σου μέχρι να σου ανακοινώσω ότι η διαδικασία λήψης ολοκληρώθηκε. Επίσης, αν κρατάς την συσκευή σου σε οριζόντια ή κάθετη θέση, αυτό δεν θα επηρεάσει την λήψη φωτογραφιών, επειδή η εστίαση γίνεται αυτόματα.

Λήψη στιγμιότυπων οθόνης. Για να αποθηκεύσεις screenshot, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Στιγμιότυπο, Στιγμιότυπο οθόνης, Λήψη στιγμιότυπου ή Λήψη στιγμιότυπου οθόνης.


9. G P S.

Πλοήγηση G P S. Για να προσθέσεις προορισμό στους χάρτες της google, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Θέλω να πάω ή Πήγαινέ με και κατόπιν την διεύθυνση του προορισμού. Για παράδειγμα, μπορείς να μου πεις: Θέλω να πάω Αθηνάς 17 Καλλιθέα ή Πήγαινέ με Αθηνάς 17 Καλλιθέα. Πριν από την προσθήκη του προορισμού, θα σε ρωτήσω αν θέλεις να σου περιγράφω τις τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο, ενώ μετακινείσαι.

Αποθήκευση τοποθεσίας. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα μπορείς να αποθηκεύεις ένα σημείο που θέλεις να επισκεφτείς ξανά. Αυτή η λειτουργία μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος για πρώτη φορά, ή σε περίπτωση που θέλεις να αποθηκεύσεις ένα συγκεκριμένο σημείο για να το εντοπίσεις πιο εύκολα. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Αποθήκευση τοποθεσίας ή Αποθήκευση σημείου. Εναλλακτικά, μπορείς να μου πεις με διαφορετικό τρόπο τις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές όπως για παράδειγμα: Αποθήκευσε την τοποθεσία ή Αποθήκευσε το σημείο. Για να μεταβείς στην αποθηκευμένη τοποθεσία, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Επιστροφή στην τοποθεσία ή Επιστροφή στο σημείο.

Σημείωση: Επειδή μπορώ να θυμάμαι μόνο ένα σημείο, όταν αποθηκεύεις μία νέα τοποθεσία θα διαγράφεται η παλιά και θα γίνεται αυτόματη αντικατάσταση.

Εύρεση σημείων ενδιαφέροντος. Με τις φωνητικές εντολές: Βρες ή Βρες μου, μαζί με λέξεις-κλειδιά όπως για παράδειγμα: Βρες μου εστιατόριο ή Βρες μου φαρμακείο, μπορείς να βρεις πανεύκολα αυτό που ψάχνεις.

Περιγραφή τοποθεσιών. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα σου περιγράφω σε πραγματικό χρόνο ενώ μετακινείσαι τις οδούς, τις διευθύνσεις, τις τοποθεσίες και τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Περιγραφή τοποθεσιών, Ενεργοποίηση περιγραφής τοποθεσιών ή Ενεργοποίησε την περιγραφή τοποθεσιών.

Κοινοποίηση τοποθεσίας. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, μπορείς να κοινοποιήσεις άμεσα τις πληροφορίες της τοποθεσίας που βρίσκεσαι, αποστέλλοντας s m s που περιέχει το όνομα της τοποθεσίας και ένα σύνδεσμο με τις συντεταγμένες. Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο, ο παραλήπτης to s m s θα μπορεί να πλοηγηθεί στο σημείο που βρίσκεσαι, χρησιμοποιώντας τους χάρτες της google. Οι φωνητικές εντολές είναι: Κοινοποίηση τοποθεσίας ή Κοινοποίησε την τοποθεσία μου.

Σημείωση: είναι πολύ σημαντικό, εσύ και οι παραλήπτες να χρησιμοποιείτε εφαρμογές διαχείρισης s m s, που να υποστηρίζουν την κοινοποίηση τοποθεσιών όπως την εφαρμογή: Google Messages.

Εντοπισμός κοντινής τοποθεσίας. Χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη δυνατότητα, για να σου πω πού βρίσκεσαι. Οι φωνητικές εντολές είναι: Πού είμαι ή Πού βρίσκομαι. Για άμεση διακοπή όλων των δυνατοτήτων g p s, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.


10. Εργαλεία.

Εγγραφή οθόνης. Με το συγκεκριμένο εργαλείο, θα σε βοηθάω να δημιουργείς βίντεο που θα δείχνουν το περιεχόμενο της οθόνης, με παράλληλη εξωτερική εγγραφή ήχου. Μερικά παραδείγματα χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου είναι: η εγγραφή βίντεο συνομιλιών στο whatsApp και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές, η δημιουργία βίντεο στο YouTube με παρουσιάσεις εφαρμογών και άλλα πολλά. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Εγγραφή οθόνης, Ενεργοποίηση εγγραφής οθόνης ή Ενεργοποίησε την εγγραφή οθόνης. Σημείωση: αν θέλεις να κάνεις εγγραφή σε μία βίντεο συνομιλία που είναι σε εξέλιξη, θα πρέπει να ξεκινήσεις χειροκίνητα την εγγραφή, κάνοντας παρατεταμένο κλικ στο εικονίδιο μου, μεταβαίνοντας στις επιλογές και κατόπιν στα εργαλεία. Για να διακόψεις την εγγραφή, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά, ή απενεργοποίησε την οθόνη. Τα αρχεία m p 4 αποθηκεύονται στον υποφάκελο βίντεο, που θα βρεις στον φάκελο Demy Assistant, στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σου.

Πληροφορίες wi-fi. Με το συγκεκριμένο εργαλείο θα σου διαβάζω χρήσιμες πληροφορίες, για τις διαθέσιμες συνδέσεις wi-fi. Μετά την ανάγνωση των πληροφοριών το κείμενο αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο, ώστε να είναι έτοιμο για επεξεργασία. Η φωνητική εντολή είναι: Πληροφορίες wi-fi.

Φωνητική πληκτρολόγηση. Με το συγκεκριμένο εργαλείο, θα σε βοηθάω να δημιουργείς κείμενα με την φωνή σου που θα περιλαμβάνουν ορισμένα σημεία στίξης. Για παράδειγμα: αν μου πεις, Γεια σου Δημήτρη βάλε τελεία τι κάνεις βάλε ερωτηματικό, το αποτέλεσμα θα είναι: Γεια σου Δημήτρη. Τι κάνεις; Τα σημεία στίξης που υποστηρίζω είναι: η τελεία, το θαυμαστικό, το κόμμα και το ερωτηματικό. Μετά την ολοκλήρωση της φωνητικής πληκτρολόγησης, θα αντιγράψω αυτόματα το κείμενο στο πρόχειρο του android για να μπορείς να το κοινοποιήσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την επικόλληση. Οι διαθέσιμες εντολές είναι: Φωνητική πληκτρολόγηση ή Πληκτρολόγηση κειμένου. Εναλλακτικά, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείς να μου πεις τις συγκεκριμένες εντολές μαζί με το κείμενο, όπως για παράδειγμα: Φωνητική πληκτρολόγηση, γεια σου Δημήτρη βάλε τελεία τι κάνεις βάλε ερωτηματικό.

Ανιχνευτής μαγνητικών πεδίων. Πρόκειται για ένα εργαλείο, που χρησιμοποιεί τον αισθητήρα μαγνητικών πεδίων της συσκευής σου. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την ανίχνευση μετάλλων και την μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Για παράδειγμα: μπορείς να μετρήσεις την ακτινοβολία που εκπέμπει ο φούρνος μικροκυμάτων, όταν είναι σε λειτουργία. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ανιχνευτής μαγνητικών πεδίων, Ενεργοποίηση ανιχνευτή μαγνητικών πεδίων ή Ενεργοποίησε τον ανιχνευτή μαγνητικών πεδίων. Για να διακόψεις την μέτρηση, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Φλας. Με το συγκεκριμένο εργαλείο, θα αναβοσβήνω αυτόματα το φλας της συσκευής σου για να σε βοηθήσω να τραβήξεις την προσοχή των άλλων, σε περίπτωση που χρειάζεσαι άμεση βοήθεια. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Φλας, Ενεργοποίηση φλας, Ενεργοποίησε το φλας ή Βγάλε φλας. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο που δεν υπάρχει τηλεφωνικό σήμα ή wi-fi, μπορείς να ενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα κάνοντας παρατεταμένο κλικ στο εικονίδιο μου, μεταβαίνοντας στις επιλογές και κατόπιν στα εργαλεία. Για να διακόψεις την διαδικασία, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Σαρωτής barcode. Αυτό το εργαλείο σου επιτρέπει να σκανάρεις τα barcode των προϊόντων και να διαβάζεις τις πληροφορίες τους, μέσα από την εφαρμογή της google. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Σαρωτής barcode, Ανάγνωση barcode, Διάβασε το barcode ή Διάβασέ μου το barcode. Εναλλακτικά, μπορείς να ενεργοποιήσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία και άλλες δυνατότητες από τα εργαλεία, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Σημείωση: Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα πρέπει να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου το πρόσθετο: auto barcode.


11. Αλληλεπίδραση.

Πληροφορίες ημέρας. Με τις φωνητικές εντολές: Γεια σου, Γεια σου Demy, Καλημέρα, Καλημέρα Demy, Καλησπέρα ή Καλησπέρα Demy, θα σου απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό και θα σε ενημερώνω σχετικά με την ώρα, την ημερομηνία, τις σημαντικές εορτές, η τα καταχωρημένα γενέθλια των επαφών σου. Επίσης, θα σου διαβάζω τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις των αναπάντητων κλήσεων, τον s m s και των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με δυνατότητα αλληλεπίδρασης ανάλογα με την ειδοποίηση που θα επιλέξεις.

Σημείωση: Για να μπορώ να σου διαβάζω τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στην συσκευή σου το πρόσθετο: Auto notification.

Λειτουργία ξεκούρασης. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα σε ρωτάω αν θέλεις να προσθέσεις ξυπνητήρι και θα ενεργοποιώ αυτόματα το προφίλ δόνησης, για να μην ενοχλείσαι από τις ηχητικές ειδοποιήσεις όταν ξεκουράζεσαι. Σημείωση: Το προφίλ ήχου θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, όταν κάνεις κλικ στο εικονίδιο μου, ή όταν ενεργοποιηθεί το ξυπνητήρι. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Καληνύχτα, Καληνύχτα Demy, Καλό βράδυ, Καλό βράδυ Demy, Πάω για ύπνο ή Demy πάω για ύπνο.

Βοηθητικό μήνυμα. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα σου εκφωνώ ένα βοηθητικό μήνυμα κάθε φορά που θα διακόπτεις μία δυνατότητα ή όταν μου δίνεις λανθασμένες φωνητικές εντολές. Για να είναι πιο διασκεδαστική η αλληλεπίδραση, τα βοηθητικά μηνύματα περιέχουν πολλές ατάκες. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση βοηθητικού μηνύματος, Ενεργοποίησε ή Απενεργοποίησε το βοηθητικό μήνυμα. Εναλλακτικά, μπορείς να ορίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Όνομα χρήστη. Αν θέλεις να αλλάξεις το όνομα που μου έχεις πει στις αρχικές ρυθμίσεις, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Όνομα χρήστη, Αλλαγή του ονόματός μου ή Άλλαξε το όνομά μου.

Σχετικά με εμένα. Με την φωνητική εντολή Πες μου για σένα, θα σου δώσω ορισμένες σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με την ψηφιακή μου ζωή.

Αυτόματα ζάρια. Για να σε βοηθάω να παίζεις τάβλι, ή άλλα παρόμοια παιχνίδια, πες μου κάτι που να περιλαμβάνει τις λέξεις: ζάρια, ή ζάρι. Για παράδειγμα μπορείς να μου πεις: Ρίξε ζάρια, ή Ρίξε ζάρι.

Κορώνα γράμματα. Για να ρίξω κέρμα και να σου εκφωνήσω το αποτέλεσμα, πες μου κάτι που να περιλαμβάνει την λέξη κέρμα, όπως για παράδειγμα: Ρίξε κέρμα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την φωνητική εντολή: Κορώνα γράμματα.

Κωδικός πρόσβασης. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταχωρήσει τετραψήφιο κωδικό στις αρχικές ρυθμίσεις, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κωδικός πρόσβασης ή Καταχώρηση κωδικού πρόσβασης. Σημαντική σημείωση: Για λόγους ασφαλείας, ο κωδικός πρόσβασης που θα καταχωρήσεις δεν θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον κωδικό PIN της κάρτας sim, ή τον κωδικό πρόσβασης που έχεις ορίσει για το ξεκλείδωμα της συσκευής σου. Αν θέλεις να αλλάξεις τον κωδικό, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Νέος κωδικός πρόσβασης ή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης του τετραψήφιου κωδικού πρόσβασης, θα ενεργοποιηθούν οι απομακρυσμένες ενέργειες και άλλες σημαντικές λειτουργίες αλληλεπίδρασης, που θα μου επιτρέψουν να σε βοηθάω σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα θα προστατεύω τα προσωπικά σου δεδομένα και την συσκευή σου, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Οι δυνατότητες που θα ενεργοποιηθούν είναι: ο απομακρυσμένος εντοπισμός συσκευής, το αίτημα κοινοποίησης τοποθεσίας, η απομακρυσμένη αφύπνιση και το κλείδωμα εφαρμογής.

Σημείωση: Το κλείδωμα εφαρμογής δεν ενεργοποιείται αυτόματα μετά την καταχώρηση του τετραψήφιου κωδικού, για να μην δυσκολεύονται οι αρχάριοι χρήστες. Για να ρυθμίσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κλείδωμα ή Ξεκλείδωμα, Κλείδωμα εφαρμογής ή Ξεκλείδωμα εφαρμογής. Εναλλακτικά, μπορείς να ορίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.


12. Απομακρυσμένες ενέργειες.

Με τις συγκεκριμένες λειτουργίες, θα σε βοηθάω να ελέγχεις το κινητό σου από άλλες συσκευές αποστέλλοντας μου εντολές κειμένου μέσω e-mail, ή μέσω s m s, που θα περιέχουν τον τετραψήφιο κωδικό που έχεις καταχωρήσει.

Απομακρυσμένος εντοπισμός συσκευής. Για να σε βοηθήσω να βρεις το κινητό σου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, χρησιμοποίησε τον τετραψήφιο κωδικό που έχεις καταχωρήσει μαζί με το γράμμα ε. Για παράδειγμα: μπορείς να μου στείλεις την εντολή, 1234ε. Με αυτήν την ενέργεια, θα σου αποστείλω διάφορες πληροφορίες όπως: την τοποθεσία που βρίσκεται η συσκευή σου, την ένδειξη μπαταρίας και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσω τον συναγερμό προτρέποντας το άτομο που κατέχει παράνομα το κινητό σου, να το παραδώσει στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Μετά την λήξη του συναγερμού, θα σου τηλεφωνήσω αυτόματα από την συσκευή σου στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο μου έστειλες την απομακρυσμένη εντολή. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί μου όταν μου στέλνεις εντολές κειμένου μέσω s m s, αυτό μπορεί να οφείλεται επειδή δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας στο σημείο που βρίσκεται η συσκευή σου, επειδή το κινητό σου μπορεί να έκλεισε λόγω χαμηλής στάθμης μπαταρίας, ή επειδή το άτομο που κατέχει παράνομα την συσκευή σου μπορεί να έχει αφαιρέσει την κάρτα sim. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δοκίμασε να μου στείλεις την απομακρυσμένη εντολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Με αυτήν την ενέργεια, αν το άτομο που κατέχει παράνομα το κινητό σου τοποθετήσει την δική του κάρτα sim, θα λάβω την εντολή που μου έστειλες μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή μέσω wi-fi, θα ενεργοποιήσω τον συναγερμό και θα εκτελέσω αυτόματα διάφορες ενέργειες, για να έχεις στην διάθεσή σου τα προσωπικά του στοιχεία.

Αίτημα κοινοποίησης τοποθεσίας. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, τα έμπιστα άτομα που διαθέτουν τον τετραψήφιο κωδικό σου, θα μπορούν να ενεργοποιούν το αίτημα κοινοποίησης τοποθεσίας. Για παράδειγμα: το έμπιστο άτομο μπορεί να στείλει την εντολή, 1234τ. Με την συγκεκριμένη ενέργεια, θα σου εμφανίσω ένα παράθυρο και θα σε ρωτάω αν θέλεις να κοινοποιήσεις τα στοιχεία της τοποθεσίας που βρίσκεσαι.

Απομακρυσμένη αφύπνιση. Σε περίπτωση που έχεις χάσει το κινητό σου κάπου κοντά και δεν μπορείς να το εντοπίσεις επειδή έχεις ενεργοποιημένο το αθόρυβο προφίλ, χρησιμοποίησε τον τετραψήφιο κωδικό μαζί με το γράμμα α. Για παράδειγμα: μπορείς να μου στείλεις την εντολή, 1234 α. Με αυτή την ενέργεια, θα επαναφέρω το προφίλ ήχου, θα αυξήσω την ένταση και θα ενεργοποιήσω τον συναγερμό. Επίσης, αν δώσεις τον τετραψήφιο κωδικό σου σε άλλα άτομα που εμπιστεύεσαι, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απομακρυσμένο ξυπνητήρι. Για άμεση διακοπή της αφύπνισης, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Σημείωση: Για να μπορώ να σου απαντώ όταν μου στέλνεις εντολές κειμένου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο στην συσκευή σου το πρόσθετο: Auto mail.


13. Υπηρεσίες.

Αυτόματη αναπαραγωγή στο youtube. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία, θα σε βοηθάω να αναζητάς και να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου βίντεο, με δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής του αποτελέσματος αναζήτησης. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Παίξε στο youtube, Θέλω να ακούσω ή Θέλω να δω και κατόπιν αυτό που θέλεις να παρακολουθήσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να μου πεις: Θέλω να ακούσω Στέλιο Καζαντζίδη, το αγριολούλουδο. Για αυτόματη παύση, στρέψε την συσκευή σου με την οθόνη προς τα κάτω. Για συνέχιση της αναπαραγωγής, στρέψε την συσκευή σου προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση. Για να διακόψεις άμεσα την αναπαραγωγή του βίντεο και να κλήση αυτόματα η εφαρμογή του youtube, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά. Για να κοινοποιήσεις τον σύνδεσμο του τελευταίου βίντεο που παρακολούθησες μαζί μου μέσω s m s, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κοινοποίηση youtube ή Προώθηση youtube.

Ραδιοτηλεόραση. Πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο για να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά κανάλια και να ακούς τους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς σταθμούς, από Ελλάδα και Κύπρο. Αρχικά, για να σου πω τις διαθέσιμες κατηγορίες χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Λίστα τηλεοπτικών καναλιών, ή Λίστα ραδιοφωνικών σταθμών. Αφού μάθεις σχετικά με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υποστηρίζω, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές βάλε και κατόπιν το τηλεοπτικό κανάλι όπως για παράδειγμα: Βάλε ερτ1, ή παίξε και κατόπιν τον ραδιοφωνικό σταθμό όπως για παράδειγμα: Παίξε μελωδία. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις φωνητικές εντολές: Τηλεοπτικά κανάλια, ή Ραδιοφωνικοί σταθμοί. Για να διακόψεις την αναπαραγωγή, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Δελτίο καιρού. Με τις φωνητικές εντολές: Καιρός, Πες μου τον καιρό, Πρόγνωση καιρού, ή Δελτίο καιρού, μπορείς να ενημερωθείς άμεσα για τον καιρό σε Ελλάδα και Κύπρο, με αξιόπιστα ηχητικά δελτία σε μορφή m p 3, μέσω της υπηρεσίας: gr.k24.net. Σε περίπτωση που η πόλη που αναζητάς δεν υποστηρίζεται από την συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Τοπική πρόγνωση καιρού, ή Τοπικό δελτίο καιρού για να σου εκφωνήσω τον καιρό στην περιοχή που βρίσκεσαι από άλλη υπηρεσία.

Σημείωση: Από προεπιλογή τα τηλεοπτικά κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και το δελτίο καιρού, αναπαράγονται αυτόματα μόνο στο Vlc player.

Ειδήσεις σε τίτλους. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία, θα σου εκφωνώ τους τίτλους των τελευταίων κορυφαίων άρθρων, μέσω των ειδήσεων της google. Για να ξεκινήσεις χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Ειδήσεις και κατόπιν επίλεξε μία από τις διαθέσιμες κατηγορίες ειδήσεων. Για άμεση διακοπή της ανάγνωσης, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Αυτόματη μετάφραση. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία της google, θα σου μεταφράζω οτιδήποτε μου ζητάς σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Για να μάθεις ποιες γλώσσες υποστηρίζω χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ποιες γλώσσες μιλάς ή Πόσες γλώσσες μιλάς. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωνητικών εντολών. Μετάφραση αγγλικά, σου εύχομαι ευτυχισμένο το νέο έτος. Μετάφραση Γαλλικά, σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη εφαρμογή μετάφρασης και να εισάγεις κείμενο χειροκίνητα, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Μετάφραση. Εναλλακτικά, μπορείς να μεταβείς στην συγκεκριμένη εφαρμογή από τα εργαλεία, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών. Μετά από την εκφώνηση του αποτελέσματος, θα αντιγράφω το μεταφρασμένο κείμενο στο πρόχειρο, ώστε να είναι διαθέσιμο για επικόλληση σε άλλες εφαρμογές. Για άμεση διακοπή της ανάγνωσης, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Πληροφορίες από την wikipedia. Πλέον, έχω πρόσβαση στην μεγαλύτερη παγκόσμια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια και θα μπορώ να σου απαντώ σχεδόν σε οτιδήποτε με ρωτάς. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωνητικών εντολών. Τι ήταν ο Κολοσσός της Ρόδου, τι είναι το παλάτι του μεγάλου μαγίστρου. Κάθε φορά που θα σου διαβάζω τις πληροφορίες που μου ζητάς, θα αντιγράφω αυτόματα το κείμενο στο πρόχειρο του android, ώστε να είναι διαθέσιμο για κοινοποίηση, ή για επεξεργασία. Για άμεση διακοπή της ανάγνωσης, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Φωνητική αναζήτηση. Για να σε βοηθήσω να βρεις άμεσα αυτό που ψάχνεις, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Αναζήτηση για ή Ψάξε για, και κατόπιν τις λέξεις κλειδιά όπως για παράδειγμα: Αναζήτηση για εφημερίδες ή Ψάξε για εφημερίδες.

Πληροφορίες καταλόγου. Προς το παρόν με την συγκεκριμένη υπηρεσία μπορείς να αναζητήσεις εφημερεύοντα φαρμακεία, ενώ σε επόμενες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες. Για να σου εμφανίσω τα εφημερεύοντα φαρμακεία κοντά στο σημείο που βρίσκεσαι, ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Εφημερίες φαρμακείων, ή Εφημερεύοντα φαρμακεία.

Αναζήτηση μουσικής. Ακούς ένα τραγούδι που σου αρέσει και δεν ξέρεις ποιο είναι; Μην ανησυχείς, επειδή μπορώ να σε βοηθήσω να το ανακαλύψεις άμεσα με την υπηρεσία αναζήτησης μουσικής της google. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: αναζήτηση τραγουδιού, ή αναζήτηση μουσικής.


14. Δυνατότητες προσβασιμότητας.

Εκκίνηση με το φυσικό κουμπί της βοηθού. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορείς να με ξεκινάς από το πλαϊνό φυσικό κουμπί της συσκευής σου που αντιστοιχεί στην εκκίνηση βοηθητικών εφαρμογών, από control τιμονιού αυτοκινήτου ή από hands-free που υποστηρίζουν την εκκίνηση ψηφιακών βοηθών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη δυνατότητα, είναι να με ορίσεις ως την προεπιλεγμένη βοηθητική εφαρμογή του λειτουργικού android.

Εκκίνηση με ανακίνηση. Η συγκεκριμένη δυνατότητα, χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο του κινητού σου τηλεφώνου και σου επιτρέπει να με ενεργοποιείς με ανακίνηση της συσκευής σου δεξιά αριστερά. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενεργοποιημένη, ή με απενεργοποιημένη την οθόνη της συσκευής σου και σου προτείνω να την χρησιμοποιήσεις, μόνο αν δεν υπάρχει τρόπος να με ξεκινάς με το πλαϊνό φυσικό πλήκτρο βοηθητικών εφαρμογών. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Εκκίνηση με ανακίνηση, Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση εκκίνησης με ανακίνηση. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις την συγκεκριμένη λειτουργία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα αυξάνει την κατανάλωση της μπαταρίας, επειδή το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής σου παραμένει ενεργό για να μπορείς να με ξεκινάς όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Εκκίνηση με τον αισθητήρα εγγύτητας. Όταν η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, θα ξεκινώ αυτόματα κάθε φορά που θα πλησιάζεις το χέρι σου στον αισθητήρα εγγύτητας που βρίσκεται κοντά στο ακουστικό της συσκευής σου ενώ, αν θέλεις, θα μπορείς να με χρησιμοποιείς με απενεργοποιημένη την οθόνη. Για την αποφυγή τυχαίων εκκινήσεων, η συγκεκριμένη λειτουργία θα ενεργοποιείται, μόνο εάν η συσκευή βρίσκεται σε οριζόντια θέση, με την οθόνη να δείχνει προς τα επάνω. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη σε τσέπη, η οθόνη θα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα μέσα. Επίσης, αν η συσκευή είναι τοποθετημένη σε τσάντα, η οθόνη θα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα κάτω ή σε πλάγια θέση. Σημαντική σημείωση: Αυτή η δυνατότητα δεν θα λειτουργήσει σωστά, σε περίπτωση που το κινητό είναι τοποθετημένο σε θήκη κασετίνας, επειδή όταν ανοιγοκλείνει το κάλυμμα της θήκης θα ξεκινώ αυτόματα. Επίσης, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές που διαθέτουν τους αισθητήρες: proximity και accelerometer. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Εκκίνηση με τον αισθητήρα εγγύτητας, Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση εκκίνησης με τον αισθητήρα εγγύτητας. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις την συγκεκριμένη λειτουργία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.

Προτεινόμενες ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Με την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα ενεργοποιήσω τις πιο σημαντικές λειτουργίες που διαθέτω και θα εφαρμόσω αυτόματα ορισμένες ρυθμίσεις στην συσκευή σου, που βελτιώνουν την προσβασιμότητα παρέχοντας σου καλύτερη εμπειρία χρήσης. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Προτεινόμενες ρυθμίσεις ή Προτεινόμενες ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Ανιχνευτής φωτός. Για να ελέγξεις αν υπάρχουν αναμμένα φώτα ή να εντοπίσεις φωτεινές εξόδους, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανιχνευτής φωτός, Ενεργοποίηση ανιχνευτή φωτός ή Ενεργοποίησε τον ανιχνευτή φωτός. Εναλλακτικά, μπορείς να ενεργοποιήσεις την συγκεκριμένη λειτουργία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών. Για άμεση διακοπή της μέτρησης, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.

Ανάγνωση οθόνης. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα μπορώ να σου εκφωνώ το κείμενο από διάφορες υποστηριζόμενες εφαρμογές. Η διαθέσιμη δυνατότητα ανάγνωσης οθόνης σε αυτήν την έκδοση είναι η εκφώνηση υποτίτλων από την εφαρμογή: DNPlayer. Για να σου διαβάσω τους υπότιτλους μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, θα πρέπει -εκτός από το βίντεο- να έχεις κατεβάσει στον ίδιο φάκελο και το αρχείο υποτίτλων σε μορφή srd. Για να ξεκινήσεις, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Ανάγνωση οθόνης ή Ενεργοποίηση ανάγνωσης οθόνης και κατόπιν άνοιξε το βίντεο με το DNPlayer. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις την συγκεκριμένη λειτουργία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: επιλογές, ή μενού επιλογών. Η διακοπή της ανάγνωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με ανακίνηση της συσκευής δεξιά-αριστερά, όταν βγαίνεις από μία υποστηριζόμενη εφαρμογή, ή όταν απενεργοποιείς την οθόνη της συσκευής σου. Για να αλλάξεις την ταχύτητα εκφώνησης ή την προεπιλεγμένη φωνή, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: ρυθμίσεις ανάγνωσης οθόνης, οι επιλογές ανάγνωσης οθόνης. Σημείωση: απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσεις την ανάγνωση οθόνης, είναι να με έχεις ορίσει ως την προεπιλεγμένη βοηθητική εφαρμογή του λειτουργικού android.

Αναγγελία κατάστασης συσκευής. Με την συγκεκριμένη λειτουργία θα σε ενημερώνω κάθε φορά που θα ξεκλειδώνεις την συσκευή σου, ή όταν απενεργοποιείς την οθόνη. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Αναγγελία κατάστασης συσκευής, Ενεργοποίηση, ή Απενεργοποίηση αναγγελίας κατάστασης συσκευής. Εναλλακτικά, μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα την συγκεκριμένη λειτουργία από τις δυνατότητες προσβασιμότητας, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές εντολές: Επιλογές, ή Μενού επιλογών.


15. Μενού εφαρμογής.


Επιλογές.

Για να ανοίξεις το συγκεκριμένο παράθυρο που περιέχει ρυθμίσεις και διάφορες λειτουργίες, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Επιλογές ή Μενού επιλογών.


Μενού βοήθειας.

Για άμεση πρόσβαση στο παράθυρο που περιέχει όλες τις βοηθητικές ενότητες, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Μενού βοήθειας ή Βοηθητικό μενού.


Πρόσθετα.

Στο συγκεκριμένο μενού, θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τους συνδέσμους, σχετικά με τα πρόσθετα που χρειάζομαι για να λειτουργήσω σωστά. Για άμεση μετάβαση στο play store χωρίς να ακούσεις την βοήθεια, κάνε παρατεταμένο κλικ στο πρόσθετο που θέλεις να εγκαταστήσεις στη συσκευή σου.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείς το talkback ή κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία προσβασιμότητας, για άμεση μετάβαση στο play store, κάνε διπλό παρατεταμένο κλικ στο όνομα του πρόσθετου που θέλεις να εγκαταστήσεις. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Πρόσθετα, Εγκατάσταση πρόσθετων ή Οδηγός εγκατάστασης πρόσθετων.


Σχετικά με την εφαρμογή.

Πρόκειται για ένα παράθυρο, που περιέχει διάφορες πληροφορίες και δυνατότητες όπως: τον αριθμό έκδοσης, τη βοηθητική ενότητα Τι νέο υπάρχει, τη δυνατότητα ελέγχου για νέες εκδόσεις, το κουμπί κοινοποίησης εφαρμογής, την ομάδα υποστήριξης στο facebook, την ιστοσελίδα υποστήριξης και τους συντελεστές. Οι διαθέσιμες φωνητικές εντολές είναι: Σχετικά με την εφαρμογή ή Πληροφορίες εφαρμογής. Σημείωση: Αν θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση σε ορισμένες δυνατότητες χωρίς να ανοίξεις το συγκεκριμένο παράθυρο, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Κοινοποίηση εφαρμογής ή Προώθηση εφαρμογής, Τι νέο υπάρχει, Συντελεστές ή Συντελεστές εφαρμογής, Έλεγχος για νέα έκδοση ή Έλεγξε για νέα έκδοση.


Προτεινόμενες εφαρμογές.

Για να ανοίξεις το παράθυρο που περιέχει όλες τις εφαρμογές που σου συνιστώ να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: Προτεινόμενες εφαρμογές, Μενού εφαρμογών ή Μενού προτεινόμενων εφαρμογών.


Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το συγκεκριμένο παράθυρο περιέχει διάφορες πληροφορίες για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζω και την αναφορά σφαλμάτων, για να επικοινωνείς με τον προγραμματιστή μου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα ή όταν χρειάζεσαι υποστήριξη. Επίσης, στο συγκεκριμένο παράθυρο θα βρεις το κουμπί: Επαναφορά ρυθμίσεων, που σου συνιστώ να το χρησιμοποιήσεις αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα ή σε περίπτωση που έχεις ενεργοποιήσει κάποια δυνατότητα που δεν θυμάσαι πώς να την απενεργοποιήσεις. Για να ανοίξεις το συγκεκριμένο μενού, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Αντιμετώπιση προβλημάτων. Αν θέλεις να με επαναφέρεις άμεσα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις χωρίς να ανοίξεις το συγκεκριμένο παράθυρο, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: Επαναφορά ρυθμίσεων. Εναλλακτικά, για να μεταβείς χειροκίνητα σε ορισμένα παράθυρα, κάνε παρατεταμένο κλικ στο εικονίδιο μου.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείς το talkback ή κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία προσβασιμότητας, θα πρέπει να κάνεις διπλό παρατεταμένο κλικ στο εικονίδιο μου, για να εμφανιστούν οι συντομεύσεις των παραθύρων. Για άμεση διακοπή της ανάγνωσης όλων των βοηθητικών ενοτήτων που περιέχουν τα μενού, ανακίνησε την συσκευή σου δεξιά αριστερά.


16. Οδηγίες εγκατάστασης της Demy Assistant.

Κατέβασε και εγκατάστησε στη συσκευή σου την τελευταία έκδοσή μου: από εδώ.

Κάνε κλικ στο εικονίδιό μου και δώσε πρόσβαση σε όλες τις άδειες που θα σου ζητήσω. Την πρώτη φορά που θα με χρησιμοποιήσεις, επίλεξε αν θέλεις να προσφέρεις μία δωρεά που θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που διαθέτω ή αν προτιμάς να ενεργοποιήσεις την δωρεάν έκδοση με τις βασικές λειτουργίες. Τα απαραίτητα πρόσθετα που σου συνιστώ να εγκαταστήσεις στην συσκευή σου είναι τα:

Auto contacts.

Contacts task.

Auto notification.


17. Οδηγίες εγκατάστασης πρόσθετων.

Auto contacts. Το συγκεκριμένο πρόσθετο είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων s m s και άλλων σημαντικών δυνατοτήτων που διαθέτω. Την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το auto contacts, δώσε πρόσβαση στις άδειες που θα σου ζητήσει. Στο επόμενο παράθυρο, επίλεξε το κουμπί ok, για να ξεκινήσει ο συγχρονισμός των επαφών σου με το auto contacts. Στη συνέχεια, αγόρασε το συγκεκριμένο πρόσθετο, μέσα από την εφαρμογή auto apps. Το τελευταίο βήμα, είναι να επιτρέψεις στο auto contacts να τρέχει στο background, για να υπάρχει πιο γρήγορη απόκριση στην αναζήτηση επαφών.

Σημείωση: Για να βρίσκω όλες τις επαφές που θα μου ζητάς, είναι πολύ σημαντικό να συγχρονίζεις τις νέες επαφές που αποθηκεύεις στην συσκευή σου με το auto contacts. Εκτός από τον χειροκίνητο συγχρονισμό επαφών που γίνεται μέσα από το πρόσθετο, μπορείς να συγχρονίζεις τις επαφές σου αυτόματα με τις φωνητικές εντολές: Ανανέωση επαφών, Ανανέωσε τις επαφές ή Ανανέωσε τις επαφές μου. Λήψη του auto contacts.

Contacts task. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόσθετο, που μου δίνει την δυνατότητα να σε βοηθάω να αποθηκεύεις και να διαχειρίζεσαι της επαφές στην συσκευή σου. Όταν εγκαταστήσεις το contacts task, άνοιξέ το και δώσε πρόσβαση στις άδειες που θα σου ζητήσει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επιτρέψεις στο συγκεκριμένο πρόσθετο να τρέχει στο background, για να είναι σε ετοιμότητα όταν το χρειάζομαι. Λήψη του contacts task.

Auto notification. Πρόκειται για ένα απαραίτητο πρόσθετο, που μου δίνει πρόσβαση στις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις του λειτουργικού android, επιτρέποντας σου να αλληλεπιδράς μαζί μου ανάλογα με την ειδοποίηση που θα επιλέξεις. Όταν εγκαταστήσεις και ανοίξεις το auto notification, δώσε πρόσβαση στις άδειες που θα σου ζητήσει και αγόρασε το μέσα από την εφαρμογή auto apps. Την πρώτη φορά που θα κλείσεις το συγκεκριμένο πρόσθετο, θα σου ζητηθεί να δώσεις πρόσβαση στο background, ώστε το auto notification να αποκρίνεται πιο γρήγορα όταν το χρειάζομαι. Τέλος, χρησιμοποίησε την φωνητική εντολή: ανάγνωση s m s και στην ειδοποίηση που θα εμφανιστεί, κάνε κλικ και ενεργοποίησε την άδεια ειδοποιήσεων για το auto notification. Λήψη του auto notification.

Auto barcode. Αυτό το πρόσθετο είναι προαιρετικό και σου συνιστώ να το χρησιμοποιήσεις, μόνο αν θέλεις να ενεργοποιήσεις την δυνατότητα barcode scanner, που θα σου επιτρέψει να σκανάρεις τα barcode των προϊόντων και να διαβάζεις τις πληροφορίες τους, μέσα από την εφαρμογή της google. Η εγκατάσταση του auto barcode είναι πάρα πολύ απλή. Την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το συγκεκριμένο πρόσθετο, δώσε πρόσβαση στις άδειες που θα σου ζητήσει. Επίσης, όταν κλείσεις το auto barcode, στο μήνυμα που θα εμφανιστεί δώσε πρόσβαση στο background, ώστε το πρόσθετο να είναι σε ετοιμότητα όταν το χρειάζομαι. Λήψη του auto barcode.

Auto mail. Πρόκειται για ένα πρόσθετο, που το χρειάζομαι για την ανάγνωση και την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σημείωση: Επειδή το Auto mail βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ενδέχεται μερικές φορές να παρουσιάσει σφάλματα. Όταν εγκαταστήσεις στην συσκευή σου το AutoMail και το ανοίξεις, κάνε κλικ στο κουμπί: Agree. Στο επόμενο παράθυρο, συνδέσου στον λογαριασμό gmail που διαθέτεις. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί Donate για να αγοράσεις το συγκεκριμένο πρόσθετο. Στο τελευταίο βήμα, είναι πολύ σημαντικό να επιτρέψεις στο AutoMail να τρέχει στο παρασκήνιο, για να είναι σε ετοιμότητα όταν το χρειάζομαι. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συγκεκριμένου πρόσθετου, είναι πολύ σημαντικό να επανεκκινήσεις την συσκευή σου. Λήψη του Auto mail.

Σημαντική σημείωση: Αν χρησιμοποιείς το talkback ή κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία προσβασιμότητας, απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις όλων των πρόσθετων, για να μην υπάρχουν διενέξεις.

Τι είναι το talkback; Πρόκειται για μία εφαρμογή ανάγνωσης οθόνης, που χρησιμοποιεί την υπηρεσία προσβασιμότητας του android, επιτρέποντας στους τυφλούς να ακούνε το περιεχόμενο της οθόνης και να χειρίζονται τις συσκευές τους με χειρονομίες.


18. Οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων.

Η Demy δεν μπορεί να βρει τις επαφές που της ζητάω, όταν χρησιμοποιώ τις τηλεφωνικές κλήσεις, την δημιουργία s m s, τις κλήσεις μέσω διαδικτύου και άλλες παρόμοιες δυνατότητες. Για να επιλύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να διορθώσεις τις επαφές σου, εισάγοντας τόνους και κεφαλαία γράμματα στην αρχή του ονοματεπώνυμου. Επίσης, χρησιμοποίησε τις φωνητικές εντολές: ανανέωση επαφών, ανανέωσε τις επαφές, ή ανανέωσε τις επαφές μου, για να γίνει συγχρονισμός των διορθωμένων επαφών με το auto contacts.

Η Demy δεν εκτελεί γρήγορα τις φωνητικές εντολές που της δίνω. Αυτό το πρόβλημα συνήθως οφείλεται στην αργή σύνδεση του internet, ή επειδή δεν έδωσες πρόσβαση σε κάποιο πρόσθετο να τρέχει στο παρασκήνιο, ώστε να είναι σε ετοιμότητα κάθε φορά που το χρειάζεται η βοηθός. Για να καταλάβεις που οφείλεται το συγκεκριμένο πρόβλημα, δοκίμασε την Demy από διαφορετική σύνδεση internet, ή έλεγξε ποια δυνατότητα δεν αποκρίνεται γρήγορα, για να διαπιστώσεις σε ποιο πρόσθετο δεν έδωσες πρόσβαση στο background. Όταν εντοπίσεις το πρόσθετο που προκαλεί την καθυστέρηση, κατάργησε το από την συσκευή σου και όταν το εγκαταστήσεις ξανά, δώσε πρόσβαση στις άδειες που θα σου ζητήσει. Επίσης, κατά το κλείσιμο του πρόσθετου, στο μήνυμα που θα εμφανιστεί, ενεργοποίησε το background.

Δεν μπορώ να ενημερώσω την Demy Assistant στην τελευταία έκδοση. Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα, αφαίρεσε την παλιά έκδοση της βοηθού από την συσκευή σου και εγκατάστησε την νέα.

Από τότε που ενημέρωσα την Demy στην τελευταία έκδοση, η εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά. Για να επιλύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, πήγαινε στην διαχείριση εφαρμογών, βρες την Demy Assistant και από τον χώρο αποθήκευσης, κάνε εκκαθάριση όλων των δεδομένων της βοηθού. Κατόπιν κάνε κλικ στο εικονίδιο της Demy Assistant και δώσε πρόσβαση σε όλες τις άδειες που θα σου ζητήσει.

Μετά την εγκατάσταση ενός πρόσθετου, η Demy δεν αποκρίνεται στις φωνητικές εντολές που της δίνω. Για να επιλύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, επανεκκίνησε την συσκευή σου.

Δεν υπάρχει ομιλία όταν χρησιμοποιώ την Demy. Από προεπιλογή, η βοηθός χρησιμοποιεί την εφαρμογή Κείμενο σε ομιλία της google, που συνήθως είναι προεγκατεστημένη στις περισσότερες συσκευές με λειτουργικό android. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σου, κάνε λήψη της: Μηχανής κειμένου σε ομιλία της google.

Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την Demy σε συσκευές της xiaomi. Για να διορθώσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, από τις ρυθμίσεις του android πήγαινε στην διαχείριση εφαρμογών, βρες την Demy, επίλεξε τις άλλες άδειες και ενεργοποίησε και τις δύο επιλογές εμφάνισης αναδυόμενων παραθύρων. Επίσης, ενεργοποίησε στην Demy και σε όλα τα πρόσθετα που χρησιμοποιείς την άδεια αυτόματης έναρξης.

Έχω ενεργοποιημένη την υπηρεσία προσβασιμότητας talkback και όταν χρησιμοποιώ την Demy, ο αναγνώστης οθόνης μου διαβάζει πληροφορίες που δεν χρειάζομαι. Για να αντιμετωπίσεις την συγκεκριμένη διένεξη, απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις της demy και όλων των πρόσθετων που χρησιμοποιείς.

Επαναφορά ρυθμίσεων. Χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φωνητική εντολή για να επαναφέρεις την βοηθό στις αρχικές ρυθμίσεις, ή για να ενεργοποιήσεις μία άδεια χρήσης που θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητες της Demy Assistant.


Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα που δεν αναφέρεται στον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, παρακαλώ:

Επικοινώνησε μαζί μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback