Αναγνώστης sms



Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Θαρενό, για να διευκολύνει τα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης και προσφέρεται δωρεάν.

Ο Αναγνώστης sms διορθώνει τους λατινικούς χαρακτήρες των μηνυμάτων, για να προφέρονται σωστά στην ελληνική γλώσσα από τις μηχανές μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Παράδειγμα μετατροπής sms: H EΦAPMOΓH ΔIOPΘΩNEI TOYΣ ΛATINIKOYΣ XAPAKTHPEΣ TΩN EIΣEPXOMENΩN MHNYMATΩN, ΓIA NA ΔIABAZONTAI ME ΣΩΣTH ΠPOΦOPA ΣTHN EΛΛHNIKH ΓΛΩΣΣA AΠO TIΣ MHXANEΣ METATPOΠHΣ KEIMENOY ΣE OMIΛIA. Διορθωμένο sms: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ.

Οδηγίες χρήσης.

Στο αρχικό παράθυρο που εμφανίζονται αυτόματα σε λίστα τα διορθωμένα μηνύματα, υπάρχουν τα κουμπιά: Κλείσιμο εφαρμογής, Εκκαθάριση λίστας και Διόρθωση αντιγραμμένου sms.

Χρησιμοποίησε το κουμπί Εκκαθάριση λίστας, σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά διορθωμένα sms που δεν χρειάζεσαι.

Σημαντική σημείωση: η λειτουργία Εκκαθάριση λίστας αφαιρεί τα διορθωμένα μηνύματα από τον Αναγνώστη sms, χωρίς να τα διαγράφει από την προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων.

Σε περίπτωση που θέλεις να μετατρέψεις ξανά μηνύματα που έχεις διαγράψει από την λίστα της εφαρμογής, χρησιμοποίησε το κουμπί Διόρθωση αντιγραμμένου sms και κάνε επικόλληση του κειμένου.

Για να χρησιμοποιήσεις το μενού ενεργειών που περιλαμβάνει τις δυνατότητες: Απάντηση, Ανάγνωση, Αντιγραφή, Διαγραφή, Άνοιγμα συνδέσμου, Τηλεφωνική κλήση και Δημιουργία επαφής, κάνε κλικ σε οποιοδήποτε διορθωμένο sms της λίστας, ή διπλό κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback.

Τα μηνύματα που αποστέλλεις από τον Αναγνώστη sms, μπορούν να διαβαστούν από τις μηχανές μετατροπής κειμένου σε ομιλία σε σωστή προφορά στην ελληνική γλώσσα, επειδή περιέχουν όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Για να ακούσεις το επιλεγμένο sms, κάνε κλικ στην Ανάγνωση, ή διπλό κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback. Για άμεση διακοπή τις εκφώνησης του μηνύματος, κάνε παρατεταμένο κλικ στην Ανάγνωση, ή διπλό παρατεταμένο κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback.

Αν θέλεις να κοινοποιήσεις το διορθωμένο κείμενο του επιλεγμένου sms σε άλλες εφαρμογές, κάνε κλικ στην Αντιγραφή, ή διπλό κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback. Για να αντιγράψεις στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνονται στο επιλεγμένο μήνυμα όπως: Σύνδεσμο, Τηλεφωνικό αριθμό, Διεύθυνση email, Τραπεζικό λογαριασμό iban, ή λογαριασμό πληρωμής RF, κάνε παρατεταμένο κλικ στην Αντιγραφή, ή διπλό παρατεταμένο κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback.

Αν το τελευταίο διορθωμένο sms περιλαμβάνει σύνδεσμο, μπορείς να τον ανοίξεις εντός της εφαρμογής από το μενού ενεργειών. Επίσης, αν το κείμενο του μηνύματος περιλαμβάνει τηλεφωνικό αριθμό μπορείς να πραγματοποιήσεις κλήση, ή να δημιουργήσεις επαφή.

Για να μεταβείς στο γενικό μενού που περιλαμβάνει τις λειτουργίες και συντομεύσεις: Μετάβαση στο messages, Επιλογές, Οδηγίες χρήσης, Πληροφορίες εφαρμογής και Έλεγχος για νέα έκδοση, κάνε παρατεταμένο κλικ σε οποιοδήποτε διορθωμένο sms της λίστας, ή διπλό παρατεταμένο κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείς το talkback.

Ο Αναγνώστης sms περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις, για να προσαρμόσεις την εφαρμογή σύμφωνα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

Γενικές ρυθμίσεις.

Ειδοποιήσεις ήχου και δόνησης. Αν η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα λαμβάνεις ηχητικές ειδοποιήσεις και δόνησης όταν διορθώνονται αυτόματα τα εισερχόμενα sms, ή όταν εκτελούνται άλλες ενέργειες. Η επιλογή προτείνεται να είναι ενεργοποιημένη.

Αναγγελία αποστολέων. Αν η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, θα εκφωνούνται τα ονοματεπώνυμα, ή οι τηλεφωνικοί αριθμοί των αποστολέων, όταν λαμβάνεις εισερχόμενα μηνύματα.

Εμφάνιση των πιο πρόσφατων sms στην κορυφή της λίστας. Η επιλογή προτείνεται να είναι ενεργοποιημένη.

Αντιγραφή εξαψήφιων κωδικών επαλήθευσης. Αν η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, θα γίνεται αυτόματη αντιγραφή στο πρόχειρο των εξαψήφιων κωδικών επαλήθευσης που λαμβάνεις όταν πραγματοποιείς τραπεζικές συναλλαγές, ή όταν συνδέεσαι σε υπηρεσίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο επαλήθευσης..

Εμφάνιση του διορθωμένου sms όταν βρίσκεσαι στο Messages. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη λειτουργία που θα διορθώνει αυτόματα το τελευταίο εισερχόμενο sms και θα στο δείχνει σε αναδυόμενο παράθυρο, όταν βρίσκεσαι στην εφαρμογή μηνυμάτων της google.

Ρυθμίσεις μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Επίλεξε με ποια μηχανή tts θέλεις να ακούς τα διορθωμένα SMS και ρύθμισε την ταχύτητα και τον τόνο φωνής.

Οι υποστηριζόμενες εφαρμογές που διαθέτουν εξαιρετικές φυσικές φωνές στην Ελληνική γλώσσα είναι:

Αναγνώριση φωνής και σύνθεση από την Google, φωνές vocalizer και acapela tts voices.

Η εφαρμογή είναι συμβατή από την έκδοση του android 6 και όλες τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού.

Για να κατεβάσεις το αρχείο εγκατάστασης APK του Αναγνώστη sms, κάνε κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback