Δείκτης SAR

Η τιμή SAR Specific Absorption Rate που στα ελληνικά θα πει «Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης» δείχνει σε τι βαθμό απορροφάται η ακτινοβολία από τον οργανισμό και είναι χαρακτηριστική για κάθε συσκευή.
Οι κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων δίνουν δύο τιμές, μία για το κεφάλι και μία για το σώμα, όπου στο κεφάλι είναι πάντα μεγαλύτερη η δόση εξαιτίας της πλήρους λειτουργίας της συσκευής όταν μιλάμε με τον συνομιλητή μας αλλά και επειδή η απόσταση μεταξύ της συσκευής και του κεφαλιού μας είναι πολύ μικρή.
Στην Ευρώπη η μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή είναι 2.0 W/Kg σε 10g ιστού, ενώ στις ΗΠΑ 1.6 W/Kg σε 1g ιστού.
Η χαμηλότερη – ιδανική τιμή SAR σε κινητό είναι έως 0.4, μέτρια χαρακτηρίζεται η τιμή από 0.4 έως 0.7, από 0.7 έως 1 δεν είναι ό,τι καλύτερο ενώ κινητά με ακτινοβολία SAR από 1 και πάνω καλό είναι να τα αποφεύγετε.
Δυστυχώς, η ακτινοβολία SAR δεν είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε οι περισσότεροι όταν σκοπεύουμε να αγοράσουμε νέο smartphone, αν και θα έπρεπε, ενώ και οι περισσότερες εταιρίες (αν όχι όλες) βάζουν την ακτινοβολία SAR στα «ψιλά γράμματα» στα χαρακτηριστικά των συσκευών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback