blogspot πώς να προσθέσετε τίτλους στους συνδέσμους του ιστολογίου σας

Μία σημαντική παράμετρος για να έχετε ένα λειτουργικό και προσβάσιμο ιστολόγιο είναι ο τρόπος που θα δημιουργήσετε τους συνδέσμους.
Οταν επισκεπτόμαστε μία ιστοσελίδα, εκτός από το περιεχόμενο που φαίνεται σε εμάς, υπάρχει κρυμμένος ο κώδικας html που χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές για τη δημιουργία ιστοσελίδων.
Σε αυτό το εγχειρίδιο θα σας περιγράψω πώς να δίνετε τους τίτλους που θέλετε στους συνδέσμους, με τον κατάλληλο κώδικα html.
Οταν δημιουργείται νέα ανάρτηση στο ιστολόγιο σας, θα πρέπει να προσέξετε μία πολύ σημαντική παράμετρο: Όταν εισάγετε κείμενο, να επιλέγετε την λειτουργία σύνθεσης και όταν εισάγετε συνδέσμους να επιλέγετε την λειτουργία html.
Στο παράδειγμα που ακολουθεί θα εισάγω κείμενο και θα φτιάξω έναν σύνδεσμο με τίτλο, που θα παραπέμπει στην ομάδα της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας στο facebook.
Ξεκινώντας τη νέα ανάρτηση επειδή θέλω να εισάγω κείμενο, επιλέγω τη λειτουργία σύνθεσης.

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας!
Αν θέλετε να μεταβείτε στην ομάδα που διατηρούμε στο facebook παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

<a href="https://www.facebook.com/groups/588621864625675/">Μετάβαση στην ομάδα</a>

Μετά την εισαγωγή κειμένου, κανονικά θα έπρεπε να επιλέξω τη λειτουργία html και να εισάγω τον σύνδεσμο που θα παραπέμπει στην ομάδα, όμως παρέμεινα στη λειτουργία σύνθεσης για να μπορέσετε να διαβάσετε τον σύνδεσμο μαζί με τον κώδικα και τον τίτλο του συνδέσμου.
Αν επέλεγα την λειτουργία html θα φαινόταν μόνο ο τίτλος μετάβαση στην ομάδα, χωρίς να φαίνεται τίποτα άλλο και ο σύνδεσμος θα δούλευε κανονικά.
Για παράδειγμα:

Μετάβαση στην ομάδα

Σας παραθέτω τον καθαρό κώδικα html χωρίς σύνδεσμο και αφήνω μόνο τη λέξη μετάβαση για να ξέρετε από ποιο σημείο του κώδικα να εισάγετε τον τίτλο του συνδέσμου.

<a href="">Μετάβαση</a>

Κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επικόλληση του συνδέσμου θα πρέπει να γίνει ανάμεσα στα δύο  εισαγωγικά που θα βρείτε στον κώδικα.
Επίσης κατά την επεξεργασία του συνδέσμου που θα κάνετε στο σημειωματάριο ή σε κάποιον άλλον επεξεργαστή κειμένου, ο κώδικας, ο σύνδεσμος και ο τίτλος θα πρέπει να είναι σε μία γραμμή άσχετα αν αυτό αλλάξει κατά την επικόλληση του συνδέσμου στο ιστολόγιο σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback