Υπηρεσίες φωνητικής πληκτρολόγησης για Android.

Με τις υπηρεσίες φωνητικής πληκτρολόγησης μπορούμε να εισάγουμε εύκολα και γρήγορα κείμενο με την φωνή μας, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο, επειδή με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν χρειάζεται να πληκτρολογούμε.
Στο λειτουργικό android υπάρχουν πάρα πολλά πληκτρολόγια που διαθέτουν το κουμπί της φωνητικής εισόδου, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κείμενο, μέσω υπηρεσιών φωνητικής πληκτρολόγησης.
Από όλα αυτά τα πληκτρολόγια όμως λίγα είναι εκείνα που διαθέτουν το συγκεκριμένο κουμπί και έχουν δική τους υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης.
Για παράδειγμα: Το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο της samsung, ενώ διαθέτει κουμπί φωνητικής εισόδου χρησιμοποιεί την υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης της google.
Το πιο διαδεδομένο πληκτρολόγιο για το λειτουργικό android, που διαθέτει αυτόνομη φωνητική πληκτρολόγηση, είναι της google.
Η εφαρμογή Gboard Πληκτρολόγιο Google παρέχει εξαιρετική προσβασιμότητα και πολύ γρήγορη απόκριση στην χειροκίνητη και φωνητική πληκτρολόγηση και σας συστήνω να τη χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που η εργοστασιακή εφαρμογή πληκτρολογίου της συσκευής σας, δεν είναι προσβάσιμη με το talkback.
Η υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης της google σε σχέση με τις άλλες δύο υπηρεσίες φωνητικής πληκτρολόγησης που υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη που υπάρχει μέχρι στιγμής, επειδή κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης κάνει τα λιγότερα ορθογραφικά λάθη.
Στα μειονεκτήματα της φωνητικής πληκτρολόγησης της google, είναι ότι κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης, δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή των σημείων στίξης λέγοντας τα ονόματα των συμβόλων.
Ένα άλλο αξιόπιστο πληκτρολόγιο που διαθέτει αυτόνομη φωνητική πληκτρολόγηση είναι το Swype + Dragon από την Nuance.
Η Nuance είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες που δημιούργησαν φωνητική πληκτρολόγηση, η οποία υιοθετήθηκε από την apple και είναι η προεπιλεγμένη υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης στα λειτουργικά της συστήματα.
Επίσης η Nuance μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές εφαρμογές ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, με πολύ καλά χαρακτηριστικά.
Αν διαθέτετε συσκευή με λειτουργικό android και θέλετε να έχετε την υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες του ios, δοκιμάστε το Swype + Dragon.
Στα πλεονεκτήματα αυτού του πληκτρολογίου είναι ότι μπορείτε να εισάγετε φωνητικά, εκτός από το κείμενο και τα σημεία στίξης, απλά λέγοντας το όνομά τους.
Στα μειονεκτήματα της εφαρμογής είναι ότι κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης πληκτρολόγησης, οι αριθμοί και τα σημεία στίξης, προφέρονται στα αγγλικά πριν να τα επιλέξετε και στα ελληνικά όταν τα επιλέξετε.
Επίσης κατά τη διάρκεια της φωνητικής πληκτρολόγησης, μερικές φορές δεν εισάγονται σωστά στο κείμενο τα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις.
Η τρίτη υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης έχει ελληνική υπογραφή και δημιουργήθηκε από την πολύ γνωστή εταιρία σε όλους μας mls.
Η φωνητική πληκτρολόγηση της mls είναι διαθέσιμη μόνο στις συσκευές της εταιρείας και δεν μπορείτε να την κατεβάσετε από το play store.
Την υπηρεσία φωνητικής πληκτρολόγησης της mls δεν την έχω δοκιμάσει, όμως από άρθρα που έχω διαβάσει και από βίντεο που έχω παρακολουθήσει στο youtube, με συγκρίσεις παρόμοιων εφαρμογών, η συγκεκριμένη υπηρεσία φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστη.
Σας παραθέτω τους δύο συνδέσμους για τα προτεινόμενα πληκτρολόγια.
Gboard - Πληκτρολόγιο Google
Swype Keyboard

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback