Greek sms viewer

Η εφαρμογή απευθύνεται σε τυφλούς χρήστες και σε άτομα με μειωμένη όραση που χρησιμοποιούν Android smartphones και χρησιμεύει στην σωστή ανάγνωση των ελληνικών sms! Πιο συγκεκριμένα, το Greek sms viewer είναι η πρώτη αυτόνομη εφαρμογή που επιτρέπει την σωστή ανάγνωση των ελληνικών sms, από όλους τους συνθέτες tts που υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα! Το πρόβλημα της λάθος ανάγνωσης των μηνυμάτων οφείλεται στην κωδικοποίηση GSM που μετατρέπει το κανονικό κείμενο σε απλό, αλλάζοντας συγκεκριμένους χαρακτήρες της ελληνικής αλφαβήτου σε λατινικούς! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην προφέρονται σωστά οι ελληνικές λέξεις από τις μηχανές μετατροπής κειμένου σε ομιλία! Ο βασικότερος λόγος που το κανονικό κείμενο μετατρέπεται σε απλό, είναι για να χωράνε περισσότεροι χαρακτήρες στα SMS! Στην ουσία αυτό που κάνει το Greek sms viewer, είναι να διορθώνει τους λατινικούς χαρακτήρες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο κείμενο, μετατρέποντας τους σε ελληνικούς! Με αυτόν τον τρόπο, οι συνθέτες tts προφέρουν κανονικά τις ελληνικές λέξεις χωρίς κανένα πρόβλημα!

Στο παράδειγμα που ακολουθεί σας παραθέτω 1 sms έτσι όπως το έλαβα από πάροχο κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το διορθωμένο κείμενο από το Greek sms viewer! ΣHMEPA ANANEΩΘHKAN OI ΠAPOXEΣ TOY ΠPOΓPAMMATOΣ ΣAΣ. EΠIKOINΩNHΣTE ΞEΓNOIAΣTA KAI OTAN ΦTAΣETE ΣTO 80% TOY XPONOY & TΩN MB ΘA ΣAΣ ENHMEPΩΣOYME ME ΔΩPEAN SMS. ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ & ΤΩΝ MB ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ SMS.

Σύντομες οδηγίες! Όταν ανοίξετε το Greek sms viewer για πρώτη φορά, η εφαρμογή θα σας ζητήσει πρόσβαση στα SMS και στις επαφές σας! Η άδεια στα sms επιτρέπει την αυτόματη εμφάνιση των διορθωμένων μηνυμάτων στο Greek sms viewer, χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψετε το κείμενο από την εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων του συστήματος σας και κατόπιν να το επικολλήσετε στο Greek sms viewer! Η δεύτερη άδεια που αφορά τις επαφές, επιτρέπει στο Greek sms viewer να εμφανίζει τα ονόματα των αποστολέων! Όταν βρίσκεστε στο Greek sms viewer, κάνοντας κλικ σε κάποιο μήνυμα ή διπλό κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείται το talkback,, θα μεταφέρεστε αυτόματα στην προεπιλεγμένη εφαρμογή διαχείρισης μηνυμάτων, όπου μπορείτε να απαντήσετε στον αποστολέα, ή να κάνετε άλλες ενέργειες όπως: διαγραφή, αρχειοθέτηση και άλλα πολλά! Αν θέλετε να ακούσετε ένα μήνυμα, κάντε παρατεταμένο κλικ ή διπλό παρατεταμένο κλικ σε περίπτωση που χρησιμοποιείται το talkback.

Σχετικά με την εφαρμογή! Το Greek sms viewer δημιουργήθηκε μετά από συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα της ψηφιακής προσβασιμότητας στο Facebook! Πολλά μέλη είχαν εκφράσει την επιθυμία τους για την δημιουργία μιας αυτόνομης εφαρμογής για την σωστή ανάγνωση των ελληνικών sms! Θέλοντας να συμβάλλω στην επίλυση αυτού του προβλήματος, συνεργάστηκα με έναν εξαίρετο προγραμματιστή και καλό φίλο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής! Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον προγραμματιστή του Greek sms viewer Sotos!

Οδηγίες εγκατάστασης! Αν δεν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή από τις ρυθμίσεις ασφαλείας να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές, στο παράθυρο εγκατάστασης θα σας ζητηθεί να την ενεργοποιήσετε! Αφού τσεκάρετε την συγκεκριμένη επιλογή, πατήστε στο κουμπί πίσω και συνεχίστε την εγκατάσταση! Όταν τελειώσει η διαδικασία εγκατάστασης, πατήστε στο κουμπί άνοιγμα και δώστε στο Greek sms viewer πρόσβαση στις απαραίτητες άδειες των SMS και των επαφών, ώστε να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή!


Το Greek sms viewer υποστηρίζει την έκδοση Android 6.0 και όλες τις νεότερες εκδόσεις του αγαπημένου μας λειτουργικού!

Για λήψη της εφαρμογής κάντε κλικ:


εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback