Πώς να χρησιμοποιήσετε με χειρονομίες τα εικονικά κουμπιά πλοήγησης του android

Στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού, υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης με χειρονομίες που επιτρέπει την γρήγορη πρόσβαση στα εικονικά κουμπιά: πίσω, αρχικής οθόνης και εναλλαγής εφαρμογών.
Για να ορίσετε την συγκεκριμένη μέθοδο ως την προεπιλεγμένη, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του android, κατόπιν στο σύστημα και από τις κινήσεις κάντε κλικ στο σύστημα πλοήγησης.
Εναλλακτικά, από τις ρυθμίσεις του android κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης, πληκτρολογήστε κινήσεις και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα: πλοήγηση συστήματος, σύστημα > κινήσεις.
Όταν επιλέξετε την συγκεκριμένη μέθοδο, τα εικονικά κουμπιά πλοήγησης δεν θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.
Για μετάβαση στην αρχική οθόνη, σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Για εναλλαγή εφαρμογών, σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος, περιμένετε και, έπειτα, απομακρύνετε το δάχτυλο. Για επιστροφή, σύρετε είτε από το αριστερό είτε από το δεξί άκρο.
Σημείωση: αν χρησιμοποιείτε το talkback, οι συγκεκριμένες χειρονομίες θα πρέπει να γίνονται με δύο δάχτυλα.
Για μετάβαση στην αρχική οθόνη, σύρετε με δύο δάχτυλα προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Για εναλλαγή εφαρμογών, σύρετε με δύο δάχτυλα προς τα επάνω από το κάτω μέρος, περιμένετε και, έπειτα, απομακρύνετε τα δάχτυλα σας. Για επιστροφή, σύρετε με δύο δάχτυλα είτε από το αριστερό είτε από το δεξί άκρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Demy Assistant

Αναγνώστης sms

Οδηγός επίλυσης προβλημάτων προσβασιμότητας για χρήστες του αναγνώστη οθόνης talkback